COVID-19
Wij vragen om een mondmasker te dragen als u naar ons bedrijf komt. Bedankt voor het begrip.

Belgische kwaliteit

Gebroeders Geens ontwerpt, ontwikkelt en produceert al bijna 30 jaar machines en accessoires. Deze zijn geschikt voor wegen- en woningbouw, land- en tuinbouw en de industrie. Rollmops of Knikmops 50 is door zijn lichtheid en wendbaarheid onmisbaar bij bestratingswerken.

De Knikmops is een multifunctionele kniklader die zowel geschikt is voor bestratingswerken, tuinaanleg als voor woning- en industriebouw. Door zijn schijnbare eenvoud, hoge opbreekkracht en tilvermogen tegenover zijn eigen gewicht is deze machine zeer geschikt voor verschillende doeleinden.

Beide machines zijn een vaste waarde in het straatbeeld, niet enkel in België, maar intussen over heel Europa.

Bekijk onze producten

hoe-het-allemaal-begon hoe-het-allemaal-begon hoe-het-allemaal-begon hoe-het-allemaal-begon

Hoe het allemaal begon

In 1987 zag de eerste Rollmops het levenslicht. Frans en Marcel Geens gingen op zoek naar een machine die snel en efficiënt klinkers kan vervoeren. Hun eerste machine werd ontwikkeld met onderdelen uit een gemotoriseerde kruiwagen.

In 1989 werd dan de eerste gloednieuwe Rollmops (omgedoopt in 2015 tot Knikmops 50) geproduceerd door Gebroeders Geens n.v.. De eerste Rollmops was nog groen en werd geassembleerd in de schuur bij de ouders van Frans en Marcel. Deze ruimte werd vrijwel onmiddellijk te klein en ze verhuisden naar de huidige locatie op de Hinnenboomstraat 5. Al snel kwam de vraag vanuit Nederland om met de machines gemakkelijker door zand te kunnen rijden. De Rollmops met de 4x4 optie (omgedoopt in 2015 tot Knikmops 70) werd daarop ontwikkeld.

de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen de-zoektocht-naar-groter-en-sterker-was-begonnen

De zoektocht naar groter en sterker was begonnen

In 1997 rolde de eerste Knikmops 90 de poorten buiten. Deze behendige machine zou net als zijn voorganger een bekend gezicht worden bij straatwerken. In 2002 kreeg deze Knikmops een grote broer, de Knikmops 130. Deze waren lang de enige opties op de markt.

Op vraag van het publiek werd er dan in 2008 een grotere en zwaardere optie ontworpen, de Knikmops 250. Twee jaar later kreeg Knikmops de grootste familie-uitbreiding tot nu toe, een nieuw model op vraag van de tuinbouwsector werden voorzien, de Knikmops 80. Dit model is smal genoeg om over de tuinpaden te manoeuvreren. Ook een klasse hoger kwamen er modellen bij met de Knikmops 100 als evolutie op onze vaste waarde de Knikmops 90. Om de leegte tussen de Knikmops 130 en 250 op te vullen werd het model Knikmops 180 uitgewerkt.

In 2013 is de telescopische arm vernieuwd, waardoor ook deze optie een succes werd. In de jaren die volgen kregen alle onze modellen en moderner en praktischer uitzicht. De laatste jaren zetten wij volop in op alternatieve energiebronnen.  Deze modellen zijn in ontwikkeling en komen hopelijk snel ons assortiment versterken.

Onze missie

Gebroeders Geens wil met betrouwbare knikladers en transportmachines zware arbeid verlichten en rendabel maken. Voor ons is het belangrijk om gebruiksvriendelijke machines te ontwikkelen: machines die kwalitatief en robuust zijn, maar tevens licht en wendbaar.

Hiervoor produceren wij bedrijfszekere en multifunctionele machines. Deze zijn gemakkelijk te besturen en onderhouden. Aangevuld met een uitgebreid aanbod aan hydraulisch aangedreven aanbouwdelen zijn ze voor bijna elke job inzetbaar.

Hiermee willen wij het beste bieden aan landbouwers, wegenwerkers, tuinaanleggers, bouwfirma’s, boomverzorgers, gemeentewerkers en nog vele anderen.

Met de duurzaamheid en compacte werkkracht van de Belgische Knikmops en Rollmops wordt u op moeilijke locaties, in veeleisende situaties van veel handenarbeid ontlast.